Cairo og pyramiderne

Hvis det er første gang du besøger i Egypten og aldrig har set pyramiderne bør du booke en 1 eller 2 dages tur til Cairo. Pyramiderne i Giza er det ældste og det eneste af de 7 gamle vidundere der endnu står i tæt ved sin oprindelig form.
Den store Keops pyramide er bygget omkring 2560 f.kr og er altså langt over 4000 år gammel. Pyramiden var bygget som Gravplads for den egyptiske farao Keops (Khufu). Man har aldrig fundet hverken mumie eller genstande i pyramiden, der har været plyndret længe før den første arkæologi på stedet.

Fra Sharm el-Sheikh er det muligt på byens turist og tur-bureauer at booke 1 eller 2 dags turer til Cairo, enten med bus eller fly. Billigst er det naturligvis med bus.
Hvis du booker en 1 dags tur fra Sharm el-Sheikh med bus vil du typisk blive samlet op 1-2 timer efter midnat ved dit hotel. Busturen er på ca. 6 timer inden i når til Cairo hvor du har flere fantastiske oplevelser i vente.
På turen vil der være stop ved Pyramiderne i Giza, hvor du har mulighed for at se Keops, Kefron og dronninge pyramiderne. Der er mulighed for at komme inde i Keops og kefron pyramiden. Dog er der kun et meget få antal billetter til salg til Keops pyramiden. Hvis du lider af klaustrofobi vil vi råde dig til at nøjes med at nyde pyramiderne udefra. Udover pyramiderne vil du også komme til at se den berømte Sphinx.

Sphinxen med den store Keops pyramide i baggrunden

På stort set alle ture til Cairo fra Sharm el-Sheikh er der også arrangeret et besøg på det egyptiske museum hvor du kan se alle de fantastiske fund i pyramiderne bl.a. den kendte guldmaske af Tutankhamen, samt andre spænende arkæologiske fund fra hele Egypten.

Her udover er det lidt forskelligt hvad de forskellige tur-operatører ellers vil vælge at vise jer i Cairo. Ofte indgår der også en tur på et papyrus institut hvor du får en introduktion i hvordan papyrus fremstilles, og mulighed for at købe noget ægte papyrus med hjem. Det kan også være de tager jer med hen at se en af Cairos mange moskeer.
Har du har nogle specielle ønsker er det en god ide at undersøger hvad de forskellige bureauer tilbyder i Sharm el-Sheikh, men fælles for alle ture er besøg ved pyramiderne, Sphinxen og det egyptiske museum.

Normalvis vil du være tilbage ved dit hotel i Sharm el-Sheikh kort før midnat igen.

Gode råd til turen:

  • Da der er Aircondition i bussen er det en god ide at tage en trøje eller et tæppe med på turen, da det ellers kan blive lidt køligt.

  • Der er ofte kun inkluderet frokost i turen. Tag derfor en madpakke med i bussen. De fleste hoteller tilbyder at man kan bestille en lunch-box at tage med.

  • Hvis turen indgår besøg ved en moske er det nødvendigt for kvinder at have tøj med der dækker skuldre og knæ. Normalt kan det også lånes ved moskeen.

  • Sælgerne på Giza pladsen kan være meget påtrængende. Lad være at tage imod gaver, da de forvente en gave i form af penge igen.
  • Hvis du vil op på en kamelryg så aftal både pris for at komme op og ned igen.

Hvis du ønsker at vide mere om pyramiderne kan vi anbefale dig at besøge Wikipedia – klik her for at komme til siden.