Dykning i Sharm el-Sheikh

Rødehavet hører til blandt verdens bedste dykkerdestinationer, og med base i Sharm el-Sheikh er du sikret en ferie med rigtige gode oplevelser under havoverfladen.
Hvad enten du en erfaren dykker eller aldrig har prøvet at dykke før er der masser af fantastiske dykkeroplevelser i vente i Rødehavet.
Sharm el-Sheikh og området omkring byder både på spændende vragdyk, vægdyk, strømdyk osv. Her er dykning for enhver smag, med masser af farvestrålende fisk og koraller, hvis du er heldig er der også chance for at se skildpadder, mantarokker, hvalhajer, revhajer, hammerhajer og meget mere under dine dyk på din dykkerferie i Sharm el-Sheikh. Der er dog ingen garanti for at se at du kommer til at se nogle af disse store dyr, men chancen er der. Det eneste der er garanti for, er en masse nye, spændende og fantastiske oplevelse under vandet.

Jettyen i Naama Bay hvor de mange dykkerbåde sejler ud fra hver morgen

Sharm el-Sheikh har over 30 spændende lokale dykkersteder for dykkere på alle niveauer der ligger inden for 10-60 min sejlads. Det er steder som Ras Umm Sid, Ras Nasrani, The Gardens, Tower, Temple og mange flere spændende dykkersteder. Du har også mulighed for at komme på dagsture til nationalparken Ras Muhammad med berømte dykkersteder som bl.a. Jackfish Alley og Shark and Yolanda Reef. En anden mulighed er dykning i Tiranstrædet der også byder på dykning i verdensklasse på dykkersteder som Jackson Reef, Woodhouse Reef, Thomas og Gordon Reef kun 1-2 timers sejlads fra Naama Bay.
Fælles for både Tiran og Ras Muhammad er at der kræves en smule erfaring at få lov at dykke der, de fleste dykkercentre kræver ca. 25 loggede dyk.
Er du eventyrlysten arrangeres der også dykkerture til det verdensberømte skibsvrag Thistlegorm der blev opdaget af Jacques Cousteau i 1955. Thistleform var et engelsk transportskib der blev sænket under 2. verdenskrig i 1941. Da Thistlegorm ligger på 15-35 meters dybde og der kan være en del strøm på stedet kræves der også her lidt erfaring for at du kan få lov at komme til at dykke på vraget.
For at læse mere om de forskellige dykkersteder, kan det anbefales at besøge nogle af de forskellige dykkercentres hjemmesider da de ofte har nogle gode beskrivelse af hvad u kan forvente på hvert enkelt dyk (skrevet på engelsk). Du kan finde links i bunden af artiklen på anbefalede dykkercentre.
Hvis dagsture ikke er nok for dig har du også rig mulighed for at vælge at tage på liveaboard, oftest af enten 3 eller 7 dages varighed hvor du bor på båden og har 3-4 dyk om dagen.

Jackson Reef i Tiranstrædet – foto mattk1979/flickr

Hvis du er taget på ferie i Sharm el-Sheikh udelukkende for at dykke kan det anbefales at vælge et hotel i Naama Bay da det er her de fleste dykkercentre ligger. Det er også fra Naama Bay alle dykkerbådene sejler ud hvert morgen, så du på den måde sparer transporttiden til dykkercentret hver morgen. Det er dog intet problem at komme til at dykke selvom du ikke bor i Naama Bay da stort set alle dykkerfirmaer i Sharm el-Sheikh har gratis pick-up ved hotellerne.

En typisk dykkerdag i Sharm el-Sheikh vil starte med at du enten selv tager turen ned til dykkercentret, eller at du bliver hentet på dit hotel. Herefter indcheckning i dykkercentret ved 8-9 tiden, inden turen går mod jettyen og afgang mod det første dykkersted. Efter første dyk vil der være frokost på båden imens i sejler videre mod næste dykkersted. De fleste dykkercentre tilbyder også et 3. dyk mod ekstra betaling der vil blive gennemført hvis 2 eller flere dykkere ønsker et ekstra dyk. Herefter går turen tilbage til Naama Bay. Du vil typisk være hjemme igen imellem kl 15-17 alt efter om det er lokale dyk eller en tur til Tiran eller Ras Muhammad.

Har du aldrig dykket før tilbydes der et prøve-dyk hvor du er alene sammen en instruktør og får lov at dykker ned til ca. 5-8 meters dybde. Hvis der er ikke-dykkere i familien er der også også mulighed for at de kan komme med på båden for at snorkle. Langt de fleste dykkersteder tilbyder også rigtig god snorkling. Vi håber at artiklen her har givet dig lyst til at opleve det fantastiske liv under overfladen der i vente under din ferie i Sharm el-Sheikh.

Links til anbefalede dykkercentre i Sharm el-Sheikh:
Werner Lau (har stort set altid danske instruktører ansat)
Sinai Divers
Camel Divers
Colona Divers
Fælles for 4 overstående dykkercentre er at de vægter sikkerheden højt og udlejningsudstyret er i god stand.