Vejr og Klima

Egypten er kendt for at have et meget varmt, tørt og solrigt klima. Sharm el Sheikh er ingen undtagelse. Vejret i Sharm el sheikh er stort set altid godt med, sol og varme hele året rundt rundt.
Normalt opdeler man vejret i Sharm El Sheikh i to sæsoner, sommer og vinter. En lang vinter fra november til april og sommeren fra maj til oktober.

Fælles for både sommer og vinter i Sharm El sheikh er at det altid er tørt og solrigt og den eneste forskel er et fald i temperaturen om vinteren

Vejret i Sharm el-Sheikh

Sommer (maj-oktober):
Meget varmt om dagen med gennemsnitstemperaturer over 30 grader. Det er ikke usædvanligt med en temperatur over 40 grader på nogle dage fra juni-august. Aftenerne er lune og temperaturen når kun meget sjældent under 20 grader i løbet af sommeren.
Vejret i Sharm el Sheikh om sommeren kan godt være en smule ulidelige inde på land i dagstimerne, og man orker ikke meget andet end at bade og slappe af. Det kan derfor være en god ide med en tur på havet, hvor brisen er med til at sænke temperaturen til et noget mere behageligt niveau.
I Starten er sæsonen kan der være nogle kraftige vinde og ørken sandstorme. Når Sirocco / khamsin vinden blæser fra Sahara, kan der nogle dage være nogle sandstome der kan virke en smule generende.
Rejser du til Sharm el Sheikh i denne periode er det meget usansynligt med regn – og solen for det meste skinne fra en skyfri himmel ca. 11-13 timer om dagen. Badevandet vil være ca. 25-29 grader i om sommeren i Sharm el Sheikh.

Vinter (november-april).
Gennemsnitstemperaturen i denne periode ligger på ca. 26-27 grader. De koldeste måneder at besøge Sharm el sheikh er januar og februar hvor man kan regne med en temperatur på 21-22.
Nætterne kan være en smule kølige hen over vinteren i Sharm el Sheikh, derfor kan det anbefales at have en trøje med i kufferten til brug om aftenen.
Der er også en lille risiko for regn om vinteren. Dette er dog minimalt og ofte vil der kun være en enkelt dag med regn i løbet af en måned i Sharm el Sheikh. Hen mod slutningen er vinteren kan der også være risiko for sandstorme.
Ligger din rejse til sharm el Shekih om vinteren kan du forvente ca. 8-10 solskinstimer om dagen og en vandtemperatur på mellem 20-24 grader.

Det optimale tidspunkt at holde ferie i Sharm El Sheikh vil være omkring september-november. I denne periode er der et behageligt klima med varmt om dagen, lunt om aftenen, og vandtemperaturen er stadig høj.

Vejret i Sharm el Sheikh – gennemsnitstemperaturer og soltimer
Måned: Dag (grader) Nat (grader) Vand (grader) Soltimer (timer)
Januar 22 13 20 8
Februar 23 14 21 9
Marts 25 16 22 10
April 30 20 24 10
Maj 34 24 24 11
Juni 37 26 27 12
Juli 38 27 27 13
August 37 28 28 13
September 36 26 27 12
Oktober 31 23 24 11
November 27 19 22 10
December 23 15 21 9

Uanset hvilket årstid du vælger at rejse til Sharm el sheikh er det meget vigtigt at beskytte sig mod solen. Da du altid vil have garanti for en sol-ferie i Sharm el Sheikh. Brug en høj solfaktor og undgå at solbade for lang tid af gangen. Hvis du snorkler meget kan det være en god ide at benytte en tshirt, for at undgå at blive forbrændt på ryggen og skuldrene.