Old Market

Den gamle marked, den gamle bydel, Sharm el Maya. Old Town, Old Sharm, Old market, bazaren – stedet har flere forskellige benævnelser.
Den gamle bydel ligger i området Sharm el-Maya i Sharm el-Sheikh. Her er knap så hektisk som det kan være i Naama Bay.
Old Market i Sharm el-Sheikh er stedet for egypterne selv bor og handler. Så hvis du ønsker at se lidt af det autentiske Egypten er det her du har muligheden for at se de lokale gå ud at spise, ryge vandpibe og handle. Stedet er dog stadig noget turistet, og fyldt med forskellige souvenir butikker. Det er dog også muligt at finde små lokale butikker med ægte egyptisk håndværk som f. eks guld, papyrus , the, parfume essenser, krydderier og andre egyptiske specialiteter.
Der er også flere udmærkede restauranter i den gamle bydel. Hvis du er til fisk, kan det anbefales at besøge Sinai Star. Sinai Star finder du ved torvet lige før udgangen af Old Market på din venstre hånd.

Grønthandler i Old Market i Sharm el-Sheikh- foto: b e r n i /flickr

Vi kan kun anbefale at man i løbet af sin ferie i Sharm el-Shekh bruget en aften eller to i denne hyggelige bydel. Hvis du bor i Naama Bay eller på et af de store resorts i Sharm el-Sheikh er det nemmeste at tage en taxi. Husk altid at aftale pris på forhånd. Flere rejseselskabet arrangerer også guidede ture ud til Old Market, så hvis du ikke har mod på at tage turen på egen hånd er det også en mulighed.