Naama Bay

Naama Bay er det største turistområde i Sharm El Sheikh, bygget op omkring bugten med et væld af butikker, markeder og restauranter. Livet i Naama Bay kan godt være en smule hektisk om aftenen, med neon lys, høj musik og ivrige sælgere. Byen er skabt til turister, og hvis du ønsker en rolig ferie bør du nok vælge et af de store resort uden for byen og i stedet tage en tur til Naama Bay en aften eller to i løbet af din rejse til Sharm El Sheikh.

Naama Bay har en lang hyggelig strandpromanade med et hav af forskellige restauranter, hvor du kan få alt lækker shish-kebab til friske fisk der ligger på is uden for restauranten, klar til at kunden udvælger netop den fisk han/hun vil have. Det er også på Strandpromanaden i Naama Bay flere af de store hoteller i i sharm el sheihk ligger.
I Centrum i Naama Bay er der et stort indkøbscenter med et stort udvalg af butikker. Især kan der gøres nogle gode køb af guldsmykker i Sharm el Sheihk. Ved centeret i Naama Bay ligger der også en McDonald og en Kentucky Fried Chicken (KFC) hvis trangen til fastfood skulle melde sig.

En af de mange små hyggelige the og parfume butikker i Naama Bay

Der findes også et overdækket marked i byen med alt hvad hjertet begærer inden for souvenirs, samt et par store supermarkeder.
Når du handler på markedet og i de små butikker i Naama Bay kan du godt forberede dig på at prutte om prisen, det gælder i det hele taget for hele sharm el sheikh området og egypten. Undtagelsen er i kiosker, supermarkedet og restauranter hvor prisen er fast. Du skal også være forberedt på at sælgerne kan være meget påtrængende. Vær afvisende fra start hvis du ikke er interesseret i at købe noget.
I Naama Bay skal du ikke forvente at kunne betale med Visa ret mange steder så sørg for enten at have egyptiske pund, amerikanske dollars eller euro da de kan anvendes i det meste af byen. Ellers er det intet problem hverken at finde vekselkontorer eller hæveautomater til visa i byen.
Er du til fest og farver er der også et stort udvalg af natklubber, diskoteker og cocktailbarer i Naama Bay, hvor der festes til den lyse morgen.

Hvis du ønsker at opleve lidt mere af det autentiske Egypten, som der desværre ikke er meget af i Naama Bay, kan vi anbefale at du besøger Old Market der ligger ca. 10 min i taxi fra Naama Bay.

Stranden ved Naama Bay er også meget populær og et af de eneste steder i Sharm El Sheikh området hvor du finder en sandstrand. Stort set alt strand i sharm el sheikh er privatejet og tilhører de forskellige hoteller, derfor kan du godt forvente at skulle betale et mindre beløb for at få adgang til strandene, medmindre du bor på et hotel der ejer et stykke strand i Naama Bay.

Stranden og vandet ved Naama Bay – foto: WomEOS/flickr

Snorklingen ved Naama bay er okay, men hører ikke til blandt det bedre i området. Mange koraller er døde og ødelagte af turister der træder på dem. Der er dog stadig flotte farver og fisk at se ved Naama Bay.
Er du til dykning er området også et godt sted at slå sig ned, da det er herfra elle dykkerbådene sejler ud om morgenen. Der findes mange store dykkercentre i byen. Du kan læse mere om dykning i vores afsnit om dykning omkring Sharm el sheikh og rødehavet.