Dahab

Dahab var oprindeligt en lille ucharmerende beduin fiskerby, liggende på Sinai halvøen helt ud til Aqaba bugten. I starten var det mest et sted hvor backpackere med hang til dykning kom. Senere har flere og flere fået øjnene op for den fantastiske dykning og den afslappede stemning man finder i Dahab. Byen har siden hen udviklet sig til et hyggelig, afslappet og charmerende sted, hvor der er mulighed for at opleve lidt af den ægte egyptiske stemning.

Dahab ligger ca. 80 km nordøst for Sharm el-Sheikh. I Dahab er der noget mere roligt end i Sharm el-Sheikh området og turistindustrien er knap så veludviklet som i Sharm el-Sheikh

Ordet Dahab betyder på Arabisk guld, og menes at referere til den gyldne farve på sandet Dahab er omgivet af. Der er også nogle lokale der mener at navnet kommet af farven på himlen lige efter solnedgang.

Dahab – foto Jesper Särnesjö/flickr

Især er Dahab kendt for “Blue hole”, et stort 110m dybt hul helt inde ved kysten, som dykkere og fridykkere fra hele verdenen kommer for at opleve.

I modsætning til Sharm el-Sheikh er stort set alt dykning i Dahab stranddyk. De fleste dykkesteder kan nåes i jeep, men der er også steder hvor man er nødt til at ride på kamel for at komme frem. Specielt er der et meget kendt snorkel og dykkersted, kaldet Ras Abu Galum der kun kan nåes på kamelryg. Turen dertil på kamelryg er en sjov og stor oplevelse med ørkenbjergene på den ene side og det krystalklare vand på den anden igennem den smalle sti. Skal du til Ras Abu Galum for at dykke, er det naturligvis også med alt dykkerudstyr og flasker pakket op på kamelen.
Det er muligt at booke en-dags turer til Dahab fra Sharm el-Sheikh, enten at tage på kamelsafari til Ras Abu Galum eller for at opleve blue hole.

Dykkere på vej i vandet ved Blue Hole – foto: mattk1979/flickr

Udover dykning er Dahab også kendt for at være et fremragende sted for windsurfing.

Dahab kan opdeles i 3 dele. Masbat i Nord som også omfatter Assalah, Syd for Masbat ligger en anden del Mashraba, og i sydvest den sidste del Medina.

Masbat og Assalah er især stedet hvor dykkere slår sig ned, og i denne del af Dahab finder man også et stort udbud af dykkercentre. I Assalah området er der mange hostels og billige overnatningssteder henvendt til alle de backpackere der førhen kom til Byen. Det er dog også muligt at finde udmærkede hoteller i Assalah området.

I Mashraba er turismen noget mere etableret og her finder man et større udbud af hoteller, restauranter og butikker.

Området Medina som også omfatter lagunen, der er kendt for sine gode forhold for windsurfing.

Dahab består hovedsageligt af små lave hoteller og ikke store luksus hoteller og resort som man møder i Sharm el-Sheikh. Dahab er derfor ikke valget hvis man er til luksus-ferie med 5 stjernede hoteller og høj service. Men derimod til dem der ønsker en rolig ferie i forholdsvis fredelige omgivelser, billige priser og en smule mere primitivt.

Kamelsafari på vej mod Ras Abu Galum – foto: masterplann/flickr

Fordi turistindustrien stadig ikke er så stort i Dahab kan det være svært at finde en charterrejse til Dahab. Den nemmeste og billigste måde at holde ferie i Dahab, er ved at købe en flybillet til Sharm el-Sheikh og derfra tage en bus eller taxi til Dahab. Det er oftest billigste at finde en flybillet hos nogle af de rejseselskaber der arrangere rejser til Sharm el-Sheikh.

Det billigste er et finde et hostel når du ankommer til Dahab. Hvis du ønsker en lille smule mere luksus kan det anbefales at booke et hotel hjemme fra – prisen for en uge på hotel i Dahab er ca. 1000-2000,- Dkr for et værelse til 2 personer med morgenmad.