Værd at vide

På denne side har vi prøvet at samle nogle brugbare råd til din ferie i Sharm el-Sheikh.

Badning:

På de fleste hoteller i Sharm el-Sheikh har du adgang til et stykke strand. Hvis hotellet ikke ligger direkte ned til vandet, så vil der oftest være gratis busser der kører flere gange om dagen til stranden. Husk altid at bruge en høj solfaktor da solen kan være meget stærkt i Egypten.
Det er forbudt at bade topløs i Egypten.
Sørg for at smøre dig ind i en god vandfast solcreme med høj solfaktor lidt tid før du går i vandet, så solcremen når at trække ind i huden før du går i vandet, ellers kan solcremen ligge sig som en skadelig hinde på korallerne.
Rødehavet er hjemsted for et enestående koralrev, der har taget mange tusinde år at skabe, derfor er det vigtigt at du behandler koraller og fisk med respekt. Det ingen tid taget at ødelægge korallerne.
Rør eller træd ALDRIG ved fisk eller koraller, da du meget nemt kan komme til at brække elle skade dem. Pas på med dine svømmefødder og prøv at undgå at svømme ind over rev hvor dybden kun er 30-40 cm.

Drikkepenge:

Drikkepenge udgør en stor del af lønnen for en Egypter. Derfor forventer de også at du giver drikkepenge.
Normalt giver man 5-10 % på restauranter og andre spisesteder, ca. 10 LE per dag til rengøringsdamen på hotellet, og et par egyptiske pund per kuffert til kuffertmanden på hotellet.

Maveproblemer ”Faraos forbandelse”:

Det er ikke unormalt at få problemer med maven under din ferie i Sharm el-Sheikh. Det giver typisk udslag i form af diarre, i nogle tilfælde med feber og opkast.
For at undgå dette er det vigtigt med en ekstrem håndhygiejne, især efter kontakt med penge, dør håndtag, kontakt med egyptere og hvor der ellers kan være fremmede bakterier. En god ide er enten at have håndsprit eller vådservietter med i tasken for at desinficere dine hænder hver gang du har handlet.
Drik ALDRIG vand fra havnen og børst tænder i mineral vand, og pas på med isterninger i drinks. Ofte bruger restauranterne mineralvand til isterninger og til at vaske frugt og grønsager. Det kan være en ide at spørge om tingene er skyllet i vand fra hanen eller mineral vand, ellers gå uden om salat og spis kun frugt du selv har skrællet.
Har du lette maveproblemer kan du få nogle effektive midler på apotekerne i Egypten. Er det et sværere tilfælde bør du bede hotellet kontakte en læge der kan komme til dit hotelværelse.

Påklædning:

Egypten har ørken klima hvor der altid er varmt om dagen, men kan blive køligt om natten, især om vinteren kan det blive køligt sidst på aftenen. Derfor kan det være en god ide at pakke lidt varmt tøj hvis du rejser til Sharm el-Sheikh i de koldeste måneder.
Da Egypten er et muslimsk land vil alle lokale gå i langt tøj. Dette er dog ikke til at holde ud for os nordboer og i hele Sharm el-Sheikh området accepteres det også at man går klædt i kort tøj.
Rejser du uden for Sharm el-Sheikh til f.eks. Cairo kan det være en god ide at tage noget tøj på der dækker knæ og skuldre, især for kvinder, er det god skik at undgå lårkort og ærmeløse toppe.

Rejseforsikring:

Sørg at have din rejseforsikring i orden før din ferie i Sharm el-Sheikh. Det gule sygesikringskort virker ikke i Egypten.
Hvis du har tænkt dig at dykker under din ferie skal du sikre dig at din rejseforsikring dækker dykning. Risikoen for at komme ud for en dykkerulykke er minimal, men hvis uheldet er ude kan det blive en dyr omgang selv at skulle betale for trykkammer behandling.
Her på Sharm-el-sheikh.dk kan vi anbefale Europæiske rejseforsikring.

Transport:

Den nemmeste måde at komme rundt i Sharm el-Sheikh. Det er billigt at kører med taxi, men husk altid at aftale prisen på forhånd, og være sikker på den aftalte pris er i egyptiske pund de ikke har ment euro/dollars, da der ikke bruges taximeter. Prisen afhænger af dine evner til at forhandle.
Her er nogle eks. på ca. priser:

Visum:

Læs sidst i afsnittet om rejsen til Sharm el-Sheikh