Ørkensafari i Sharm el-Sheikh

Man skulle ikke tro det, men sådan en stor dynge sand, som en ørken vel ret beset er, giver mulighed for nogle af klodens mest imponerende og mindeværdige oplevelser. Disse oplevelser kan som oftest bookers igennem hotellet.

Her følger en gennemgang af nogle af disse:

Quadbike i Sharm el Sheikh

Hvorfor ikke drage fordel af menneskets geniale evne til at omdanne brændstof til fremaddrift via hjul, og tage en tur ud på quadbike? Har man først én gang prøvet at drøne op ad en sandklit på en firhjulstrukket motorcykel, har man fundet en hobby for livet. Men det er ikke altsammen motorlarm og udstødningshørm. På mange ture kan man køre ud til beduinstammer, og få frokost under ørkenhimlen, mens man lytter til kamelernes bjælder og vindens sagte susen over sandet.

Stjernekiggeri

Her taler vi ikke om underholdningsindustriens bedre kendte, men om de rigtige, og langt mere spændende, stjerner, de fjerne, brændende gigantiske gaskugler, der tjener som sole i fremmede solsystemer, tusinder af lysår og længere væk. Rid med kamel ud i ørkenen, spis middag med beduinerne, læg dig så på ryggen på et tæppe og se op i den klare himmel, hvor man kan se stjernerne som man aldrig har set dem før. I ørkenen er der ingen lysforurening, og man tror næppe sine egne øjne, når man ser hvor klare disse fjerne himmellegemer kan fremstå.

Coloured Canyon Eller ‘Farvet Kløft’.

En strækning af klippeformationer, der fremstår med bånd i forskellige, fascinerende farver, frembragt ved naturlig oxidering hen over tiden. En utrolig synsoplevelse.

Naqb National Park

Her finder man Det Røde Havs mangrovesumpe, med de fantastiske træer. Der er mulighed for at snorkle i det rolige vand.

White Canyon

En vandretur i White Canyon er ganske forunderlig. Mens man bevæger sig rundt mellem klippevægge af sandsten og limsten, har man fornemmelsen af at gå på den smukkeste, hvide sandstrand. De fleste ture gennem White Canyon afsluttes med udgang ved oasen Ein Khoudra, der har været hjemsted og vandingsmulighed for beduiner i over tusinde år.

Ras Abu Galum og Blue Hole

Har man hang til snorkling, er der ikke noget bedre end en tur til Ras Abu Galoum og Blue Hole. Dette rev er et af verdens smukkeste dykke- og snorkelområder, med vand så klart at det næsten virker umuligt. Blue Hole er ca. 80 meter i diameter og ‘flere hundrede meter dybt’, hvilket for de fleste dykkere kan være hip som hap, da der jo er grænser for, hvor langt de kan komme ned. Der går en badebro helt hen til kanten af hullet. Hullet er en magnet for dykkere fra hele verden, og desværre går det jævnligt galt, med dødsulykker som resultat. Utallige dykkere har mistet livet her, oftest i en af de mange grotter og huler i hullets vægge. Måske har de søgt efter den tunnel, der dukker op i 52 meters dybde, gennem hvilken man kan svømme ud til havet på den anden side. Der er et monument på stedet for de mange omkomne, hvor man passende kan stå et minuts tid og sende en tanke til deres minde.