Rejser til Sharm el Sheikh

Sharm el-Sheikh har en stor, moderne og velfungerende lufthavn med aircondition. Du skal dog forvente lidt vente tid i lufthavnen i højsæsonen.

De fleste der rejser til Sharm el-Sheikh, kommer som charterturister med et af de store rejseselskaber. De har hjemmefra købt en pakkeløsning indeholdende flyt, transport til hotel samt hotel/indkvartering. Dette er den nemmeste løsning for en rejse til sharm el-sheikh. Charterrejseselskabet klarer alt det praktiske fly, transfer og hotel. Stort set alle charterselskabet tilbyder også udflugter og andre aktiviteter på rejsemålet.
Fordelen ved at vælge denne løsning og tage en charterrejse til Sharm el-Sheikh, er at alt mere eller mindre er tilrettelagt – Det eneste du skal gøre er at bestille rejsen, så er der sørget for alt det praktiske. De fleste rejseselskaber er tilmeldt Rejsegarantifonden, hvilket sikre dig som forbruger. Når du har købt en pakkerejse til Sharm el-Sheikh ved et charterselskab tilmeldt rejsegarantifonden – og selskabet efterfølgende går konkurs, får du dine penge igen. Du kan tjekke her om dit valgte rejseselskab er tilmeldt rejsegarantifonden.
Ved at vælge en pakke løsning ved et charterselskab vil prisen for rejsen ofte være dyrere, end hvis du selv stor for det praktiske med bookning af fly og hotel.

Her kan du booke pakkerejser til Sharm el-Sheikh:

Bravo Tours og Atlantis rejser er gode steder at kigge efter en rejse til Sharm el Sheikh

En anden mulighed er selv at arrangere din rejse til Sharm el-Sheikh. Ved sælg selv at arrangere din rejse til Sharm el-Sheikh kan du i mange tilfælde spare en del penge, du i stedet kan bruge som ekstra lommepenge på din rejse. Det kan godt være svært at finde billigere flybilletter til Sharm el-Sheikh da det stort set kun er charterselskaber og ikke rutefly der flyver til Sharm el-Sheikh. Normalt kan du finde flybilletter til Sharm el-Sheikh hos de charterselskaber der normalt tilbyder rejser til Sharm el-Sheikh. Et alternativ er at fly til Cairo og tage en bus derfra. Denne løsning kan dog ikke anbefales for rejser under 2 uger, da der bruges en del transport tid fra Cairo til Sharm el-Sheikh og retur.
Herefter kan du på f.eks. hotels.com sørge efter hoteller i Sharm el-Sheikh, eller i det knap så hektiske Dahab, der ligger nær Sharm el-Sheikh, hvis du ønsker en mere afslappet ferie.
Når du selv arrangere din rejse skal du være opmærksom på om du er dækket i tilfælde af at fly eller hotel går konkurs. Langt de fleste flyselskaber tilbyder en konkursdækning mod et mindre gebyr. På de store hotel booking sider på nettet er du normalt også dækket, og i mange tilfælde har du også mulighed for gebyrfrit at afbestille hotellet helt op til et døgn før ankomst.

Visum:
Du skal være opmærksom på at det kræver visum at rejse ind i Egypten. Det er dog intet problem, og du kan få dit visum i lufthavnen ved indrejse. De fleste rejseselskaber tilbyder også at du kan købe visum ved bestilling af rejsen, hvilket ofte gør ventetiden mindre i lufthavnen da de arbejder sammen med lokale agenter i Sharm el-Sheikh. Prisen for visum til Egypten er ca. 150,-. Du kan også få lavet dit visum hjemmefra på den egyptiske ambassade:
Den Egyptiske Ambassade, Kristianiagade 19, 2100 København Ø, tlf. 35 43 70 70